Carti Online

Citeste cartea "Ingrijorari fara mandat" de Horia Dulvac


Citeste online cartea "Ingrijorari fara mandat" scrisa de Horia Dulvac .

fragment
“Rau cu rau, dar mai rau fara rau”, spune vorba populara. Dar care poate fi legatura dintre raul realitatii cotidiene (sa nu uitam ca omul „se satura de prea mult bine”) si problema canonului în general precum si a canonului artistic si literar în special?
Întâi de toate sa observam ca exclamatia izvoraste din realitatea constrânsa a prezentului,adica dintr-un fel de rau: unul aflat la îndemâna zilnicului, cu care intim te însotesti, un fel de conditie a cotidianului...
Dar la un moment dat, devine indispensabil fara el, e si mai rau (banuim ca subiectul simte mai mult decât spune: e insuportabil, cumplit, adica iadul pe pamânt).
Este vorba de pragul trecerii de la o experienta profana a omului obisnuit‚ la o traire superioara, metafizica; câti dintre noi stim (”fereasca Dumnezeu sa dea omului cât poate duce”) ce înseamna sa fi de fapt într-o stare existentiala fara rau? ”Oare cum o fi sa n-ai nici o grija?”, problematizeaza de fapt filosofic omul simplu.

"Ingrijorari fara mandat" de Horia Dulvac




Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Carti Pdf, Carti Word, Descarca Carti, Download carti, Carti Electronice, Carti Eminescu, Carti Gratis, Carti Online Gratis, Carti Full., Descarca, Download carti, carti electronice, Radu Mihai Crisan.

Niciun comentariu:

;