Carti Online

Citeste cartea "Nostalgia Originilor" de Mircea Eliade

Citeste online cartea "Nostalgia Originilor" scrisa de Mircea Eliade .

Lucrarea supusa recenziei de fata - `Nostalgia originilor` de Mircea Eliade este reprezentativa incercarilor prolificului autor de a reflecta modul in care acesta isi concepe intregul demers fenomenologic - imprimarea sacrului in istorie. Importanta acesteia depaseste consecintele benefice asupra domeniului in sine, ele facand trimitere la redescoperirea de sine a omului contemporan, la criza in care acesta s-a afundat negand propria apartenenta la ceea ce numim `sacru`.
Opera este impartita in 8 capitole care abordeaza fenomene aparent nelegate intre ele. Trebuie insa sa mentionam ca abordarea lui Eliade este una ce urmeaza un fir logic, incepand de la tentativele omului de a defini religia si mai ales de a-i stabili originile pana la dualismul religios (ultimul capitol se intituleaza `Prolegomene la dualismul religios: diade si polaritati`).
Primul capitol aduce in atentia cititorului o noua perspectiva de abordare pe care istoricul religiilor (si Eliade isi arata nemultumirea fata de `saracia` ce caracterizeaza aceasta sintagma) trebuie sa si-o insuseasca. Este vorba in primul rand de importanta tot mai evidenta a religiilor asa numite `primitive` care tind sa isi depaseasca in prezent `rolul pasiv` pe care l-au avut in cadrul acestei discipline si sa poarte un rol cat mai activ. Pe de alta parte, analiza obiectelor de studiu trebuie sa se supuna unor criterii ce fac referire la depasirea temporala a valabilitatii acestora.

"Nostalgia Originilor" de Mircea Eliade



Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Carti Pdf, Carti Word, Descarca Carti, Download carti, Carti Electronice, Carti Eminescu, Carti Gratis, Carti Online Gratis, Carti Full., Descarca, Download Carti, Carti Electronice, Carti Mircea Eliade.

Niciun comentariu:

;