Carti Online

Citeste cartea online "Pasunile Raiului" de John Steinbeck

Citeste online cartea "Pasunile Raiului" scrisa de John Steinbeck .

fragment:
Pe vremea cînd se clădea Misiunea Carmelo din California de Sus, adică pe la 1776, o ceată de douaizeci de indieni convertiti s-au lepădat de credină intr-o bună noapte, iar dimineata si-au părăsit colibele. In afară de faptul că era o pildă proastă, schisma asta neînsemnată paraliza activitatea carierelor de lut unde se făceau cărămizi de chirpici.
După o scurtă consfătuire intre autoritatile religioase si civile, un caporal spaniol a pornit in fruntea unui detasament de călăreti, pentru a-i readuce pe acesti copii rătăciti inapoi la sînul Maicii Biserici. Ostaisi au străbătut cu greu Valea Carmel, pătrunzînd in muntii de dincolo de ea, călătoria dovedindu-se cu atit mai buimăcitoare, cu cit schismaticii fugari se arătau stăpîni ai unei diavolesti siretenii in a-si ascunde urmele. Abia peste o săptămînă au izbutit soldatii sa-i găsească, iar atunci cînd in sfîrsit au dat de ei, i-au aflat indeletnicindu-se cu fapte dezgustltoare pe fundul unui canion acoperit de ferigi, pe unde curgea un piriu; ceea ce voia sa spună că acei douizeci de eretici erau cufundati in somn adinc si in pozitii ce vădeau intreaga uitare de sine.

"Pasunile Raiului" de John Steinbeck




Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Carti Pdf, Carti Word, Descarca Carti, Download carti, Carti Electronice, Carti Eminescu, Carti Gratis, Carti Online Gratis, Carti Full., Descarca, Download Carti, Carti Electronice, Carti John Steinbeck.

Niciun comentariu:

;