Carti Online

Citeste online cartea "Vaporul alb" de Cinghiz Aitmatov

Citeste online cartea "Vaporul alb" scrisa de Cinghiz Aitmatov .

Fragment:
NU AVEA DECÎT DOUĂ basme. Unul al său, neştiut de nimeni, şi altul... povestit de bunicul. Apoi n a mai rămas nici unul. Asta i povestea.
Pe vremea aceea împlinise şapte ani, pornise pe opt.
Întîi şi ntîi a fost cumpărat ghiozdanul. Un ghiozdan negru, din pînză catifelată, cu încuietoare metalică strălucitoare şi cu buzunar pentru mărunţişuri. Într un cuvînt, cel mai grozav ghiozdan dintre cele mai obişnuite ghiozdane de şcoală. Cu uceasta, dacă vreţi, a început totul.
I l a cumpărat bunicul de la vînzătorul cu autoduba, care, cutreierînd munţii cu mărfuri pentru crescătorii de vite, se abătea cîteodată şi pe la ei, pe la pichetul silvic din defileul San Taş.
De aici, din defileu, printre văgăuni şi povîrnişuri, se înălţa pînă spre piscurile muntelui o rezervaţie naturală nesfîrşită. La pichet trăiau doar trei familii. Totuşi, din cînd în cînd, autoduba poposea şi la pădurari.
— Vine! striga el, alergînd pe la uşi şi pe la ferestre. Vine maşina magazin!

Vaporul alb de Cinghiz Aitmatov




Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Carti Pdf, Carti Word, Descarca Carti, Download carti, Carti Electronice, Carti Eminescu, Carti Gratis, Carti Online Gratis, Carti Full., Descarca, Download Carti, Carti Electronice, Carti Cinghiz Aitmatov.

Niciun comentariu:

;