Carti Online

Citeste cartea "Al cincilea munte" de Paulo Coelho


Citeste online cartea "Al cincilea munte" scrisa de Paulo Coelho .

fragment:
— L-am slujit pe Domnul si acum iată, mă lasă în mîna vrăjmaşului, spuse Ilie.
— Domnul este Unul, îi răspunse levitul. El nu i-a spus lui Moise că e bun sau rău, i-a spus doar atît: Eu sînt. Deci El se află în tot ce există sub soare, în trăsnetul care distruge casa şi în mîna omului care o ridică la loc.
Stăteau de vorbă pentru a-şi alunga spaima; dintr-o clipă în alta soldaţii puteau intra în grajd şi, des-coperindu-i, pentru ei n-ar mai fi existat decît o alegere: ori se închinau lui Baal, zeul fenician, ori erau executaţi. Răscoleau fiecare casă în căutarea prorocilor, pe care fie îi converteau, fie îi executau.
Poate că levitul s-ar fi convertit pentru a scăpa de moarte, dar el, Ilie, nu avea de ales: totul se petrecuse din vina lui si Izabela îi vroia capul cu orice preţ.
— Îngerul Domnului mi-a poruncit să merg să vorbesc cu regele Ahab si să-1 previn că nu va ploua, cîtă vreme zeul Baal va fi slăvit în Israel, spuse, cerîn-du-şi parcă iertare pentru că ascultase vorbele înge¬rului. Dar Dumnezeu nu se grăbeşte. Pînă să vină seceta, Izabela îi va fi ucis pe toţi închinătorii Domnului.
Levitul rămase pe gînduri. Se întreba dacă trebuia să se lase convertit la Baal, sau să moară în numele Domnului.
— Cine este Dumnezeu? se întrebă Ilie. El e acela care ţine sabia soldatului cînd îi ucide pe cei care nu-si părăsesc credinţa strămoşească? El e cel ce a aşezat pe tronul ţării o prinţesă străină, aducînd neamului nos¬tru toate aceste nenoriciri? Dumnezeu îi omoară pe credincioşi, pe nevinovaţi, pe cei ce trăiesc în legea lui Moise?
Levitul se hotărî: era mai bine să moară. Izbucni în rîs, căci ideea morţii nu-1 mai îngrozea. Se întoarse către tînărul proroc şi încercă să-1 liniştească:
— Dacă te îndoieşti, întreabă-L chiar pe Domnul despre poruncile Sale, îi spuse. Eu unul mi-am acceptat destinul.
— Dumnezeu nu poate să vrea să fim omorîţi fără milă, stărui Ilie.

"Al cincilea munte" de Paulo Coelho




Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Carti Pdf, Carti Word, Descarca Carti, Download carti, Carti Electronice, Carti Eminescu, Carti Gratis, Carti Online Gratis, Carti Full., Descarca, Download Carti, Carti Electronice, Carti Paulo Coelho.

Niciun comentariu:

;