Carti Online

Citeste cartea online "La umbra manastirilor tibetane" de Jean Marques-Riviere


Citeste online cartea "La umbra manastirilor tibetane" scrisa de Jean Marques-Riviere .

fragment
Aflat in trecere prin Paris, un indian mi-a inminat cu ceva timp in urma niste Documente si o scrisoare. Aceasta din urma era trimisa de catre un prieten plecat in India de mai multi ani.Ii pierdusem urma de mai multa vreme si i-am citit stupefiat straniile sale aventuri : ma ruga sa ii pun la punct unele afaceri personale, el urmind sa nu se mai intoarca niciodata in Europa.
Caracterul sau mistic m-a frapat de cand l-am ccunoscut. Inclinat inca din tinerete catre aridele speculatii filosofice, a parcurs tot ce i-a putut oferi metafizica occidentala. Cum nu a putut gasi un raspuns care sa-l multumeasca, s-a intors catre Orient, cu specificul sau traditional. Cateva intilniri cu niste orientali la Paris si o corespondenta activa in limba tibetana cu manastiri din Sikkim il facusera sa presimta locurile in care destinul avea sa-l conduca intr-o buna zi. In fine,aranja toate in asa fel incat sa poata parasi totul si sa plece in India pentru a-i intalni pe cei care, partial, incepusera deja sa-l initieze. Unele pasaje din scrisoarea sa vor explica poate mai bine preocuparile intelectuale si spirituale ale prietenului meu. « Trebuie sa traiesti in Asia pentru a intelege si patrunde sufletul acestor rase. Bariera dintre Orient si Occident este atat de mare ! Cata neintelegere, cata ignoranta si cata necunoastere intre unii si ceilalti ! Tot ce invatasem, citisem si studiasem inaintea plecarii mele in Asia, inaintea marii experiente pe care o urmez acum, tot mi-a fost inutil…

"La umbra manastirilor tibetane" de Jean Marques-Riviere




Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Carti Pdf, Carti Word, Descarca Carti, Download carti, Carti Electronice, Carti Eminescu, Carti Gratis, Carti Online Gratis, Carti Full., Descarca, Download Carti, Carti Electronice, Carti Jean Marques-Riviere.

Niciun comentariu:

;