Carti Online

Citeste online cartea "Tropicul Cancerului" de Henry Miller

Citeste online cartea "Tropicul Cancerului" scrisa de Henry Miller .

fragment:
Locuiesc la Villa Borghese. Nic ieri nu e nici un fir de praf, nici un scaun miscat de la locul lui.
Suntem singuri aici si suntem morti.
Aseara , Boris a descoperit ca are paduchi. A trebuit sa-l barbieresc la subtiori si chiar si atunci mâncarimea nu i-a dat pace. Cum poate cineva sa faca paduchi într-un peisaj atât de frumos? Dar ce conteaza ? Poate ca nu ne-am fi apropiat niciodat atât de mult unul de altul, Boris si cu mine, daca n-ar fi fost paduchii.
Boris tocmai mi-a prezentat pe scurt ideile lui. Prezice starea vremii. Vremea va fi în continuare nefavorabila, spune el. Or sa mai fie calamitati, moarte, disperare. Nicaieri nu e nici cea mai vaga urma de schimbare. Cancerul timpului ne manânca ... Eroii nostri s-au sinucis sau se sinucid acum. Deci eroul nu este timpul, ci atemporalitatea. Trebuie sa tinem pasul spre puscaria mortii.
Nu exista scapare. Vremea n-o sa se schimbe.
E toamna celui de-al doilea an pe care-l petrec la Paris. Am fost trimis aici pentru un motiv pe care n-am fost înca în stare sa -l dibui.
N-am bani deloc, nici resurse sau sperante. Sunt cel mai fericit om de pe pamânt. Acum un an, acum sase luni de zile, credeam ca sunt artist. Nu ma mai gândesc deloc la treaba asta: pur si simplu exist si nimic mai mult. Tot ce a fost literatura s-a dezlipit de mine. Nu mai sunt carti care trebuie scrise, slava Domnului!
Atunci, asta ce e? Nu e carte. E calomnie, defaimare, ponegrire. Nu e carte în sensul obisnuit al cuvântului. Nu, e o insulta prelungita , un scuipat în obrazul artei, un sut în fundul lui Dumnezeu, al omului, al destinului, al timpului, al iubirii, al frumusetii... a ce vrei tu. O sa cânt pentru tine, probabil putin cam fals, dar o sa cânt. O sa cânt, în vreme ce tu oracai, o sa dansez peste lesul tau murdar.
Ca sa cânti, trebuie mai întâi sa deschizi gura. Trebuie sa ai doi plamâni si ceva cunostinte de muzica . Nu e nevoie sa ai acordeon sau chitara . Esentialul e sa vrei sa cânti. Deci asta e un cântec. Aaadar, cânt.

"Tropicul Cancerului" de Henry Miller



Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Carti Pdf, Carti Word, Descarca Carti, Download carti, Carti Electronice, Carti Eminescu, Carti Gratis, Carti Online Gratis, Carti Full., Descarca, Download Carti, Carti Electronice, Carti Henry Miller.

Niciun comentariu:

;