Carti Online

Citeste online cartea "Cum Vad Eu Lumea" de Albert Einstein


Citeste online cartea "Cum Vad Eu Lumea" scrisa de celebrul Albert Einstein .

fragment:


O datã ce aceastã formulare a fost înfãptuitã, începe dezvoltarea consecintelor care furnizeazã adesea corelatii nebãnuite, ce depãsesc cu mult domeniul de fapte luat în considerare cînd au fost formulate principiile.Dar atîta timp cît principiile ce servesc drept bazã a deductiei nu au fost încã gãsite, teoreticianului nu-i foloseste faptul de experientã singular; el nu poate sã facã nimic nici mãcar cu regularitãti mai generale descoperite empiric. El trebuie mai degrabã sã rãmînã într-o stare de neputintã în fata rezultatelor cercetãrii empirice pînã cînd ajunge în posesia principiilor care pot forma baza unor dezvoltãri deductive. Aceasta este situatia în care se aflã astãzi teoria în raport cu legile radiatiei termice si ale miscãrii moleculare la temperaturi joase. Pînã acum vreo cincisprezece ani nu se punea încã la îndoialã posibilitatea unei reprezentãri corecte a însusirilor electrice, optice si termice ale corpurilor pe baza mecanicii galileo-newtoniene aplica-te miscãrilor moleculare si a teoriei maxwelliene a cîmpului electromagnetic.
Atunci Planck a arãtat cã, pentru formularea unei legi a radiatiei termice, care sã fie în acord cu experienta, trebuie sã ne folosim de o metodã de calcul a cãrei incompatibilitate cu principiile mecanicii clasice a devenit tot mai clarã. Cu aceastã metodã de calcul, Planck a introdus asanumita ipotezã a cuantelor în fizicã, ce a cunoscut de atunci confirmãri strãlucite. Cu aceastã ipotezã a cuantelor el a rãsturnat mecanica clasicã pentru cazul în care mase destul de mici, cu viteze destul de mici, sînt miscate cu acceleratii destul de mari, astfel încît astãzi putem considera legilede miscare formulate de Galilei si Newton drept valabile numai ca legi limitã.

"Cum Vad Eu Lumea" de Albert Einstein




Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Carti Pdf, Carti Word, Descarca Carti, Download carti, Carti Electronice, Carti Eminescu, Carti Gratis, Carti Online Gratis, Carti Full., Descarca, Download Carti, Carti Electronice, Carti Albert Einstein.

Niciun comentariu:

;